سخنرانی نانسی میس، عضو کنگره آمریکا و رئیس زیرکمیته امنیت سایبری، در کنفرانس «سیاست ایران، مقابله با جنگطلبی و تروریسم رژیم و پیشبرد جمهوری دموکراتیک و غیراتمی»، بیانگر ژرفای تأثیرگذاری ارزشهای این مقاومت در وجدانهای بینالمللی و برانگیختن آنها برای حمایت از مبارزات مردم ایران به رهبری مریم رجوی است. او در این سخنرانی، ضمن محکومیت فاشیسم دینی حاکم بر ایران و دیکتاتوری خاندان پهلوی، خواهان آزادی، دموکراسی، و پایان استبداد در ایران شد.
جایگاه زنان ایرانی در مبارزه با استبداد
نانسی میس بر این باور است که زنان باهوش ایرانی به یمن شجاعت و پایداری خود، رژیم ایران را به زانو درخواهند آورد.
«زنان ایرانی از باهوشترین زنان در جهان هستند. و زنان ایرانی از قویترین زنان در جهان هستند. چون زنان ایرانی در داخل ایران هماکنون، مقاومت را رهبری میکنند. آنها مقاومت را در داخل و خارج ایران رهبری میکنند. و بهیمن آنها و آنچه انجام میدهند، (رژیم) ایران سقوط خواهد کرد».
این موضعگیری بیانگر درک اهمیت نقش زنان در مبارزه علیه فاشیسم مذهبی است. نقش پیشگامانه زنان در سلسله قیامهای سراسری و نیز در قیام ۱۴۰۱، بر کسی پوشیده نیست.
سقوط اجتنابناپذیر رژیم حاکم بر ایران
نانسی میس، با اعتماد به اینکه رژیم ایران سقوط خواهد کرد، مریم رجوی را رهبر این تحول تاریخی از خطوط مقدم دانست.
این پیشبینی بر پایه بحرانهای چندوجهی و تو در توی فاشیسم دینی است؛ بحرانهای اقتصادی، فساد گسترده، انزوای بینالمللی، و اعتراضات مردمی. وی با اشاره به سقوط دیکتاتور خونریز سوریه، این روند را بشارتی برای تغییر دموکراتیک در ایران دانست.
«بعد از سوریه، نوبت ایران خواهد بود. وقتی رژیم ایران سقوط میکند، مریم رجوی آنرا از خطوط مقدم رهبری میکند».
علاوه بر خانم نانسی میس، شخصیتها، رسانهها و تحلیلگران دیگری نیز بر این باورند که موج خیزشهای مردمی در منطقه و سقوط عمق استراتژیک این رژیم میتواند به تسریع سرنگونی آن منجر شود.
بهعنوان نمونه تلگراف انگلستان در مقالهیی از لیام فاکس نوشت:
«بزرگترین تأثیر سیاسی سقوط اسد را میتوان نه در دمشق، بلکه در تهران احساس کرد. رژیم خامنهای تصمیم سال ۲۰۱۳ را نشانه ضعف غرب میدانست. اکنون که رژیم اسد از بین رفته است، استبداد دینی حاکم بر ایران در داخل به لرزه درآمده است».
محکومیت استبداد شاهی و شیخی
نکته برجسته دیگر در سخنرانی نانسی میس محکومیت هر دو رژیم استبدادی شاهی و شیخی از جانب این عضو کنگرهٔ آمریکا است. این موضعگیری مهم است، زیرا برخی تلاشها برای بازگرداندن سلطنت در ایران با واقعیتهای تاریخی و نیازهای مردم برای دموکراسی و عدالت اجتماعی در تضاد است. نانسی میس به صراحت اعلام کرد که نه حاکمیت آخوندی و نه بقایای سلطنت مدفون نمیتوانند پاسخگوی مطالبات مردم ایران باشند.
«امشب اینجا هستم تا شاه ایران و دیکتاتوری سرکوبگرش، دیکتاتوری آنرا در داخل ایران محکوم کنم و میخواهم از همهٔ ایرانیانی حمایت کنم که خواهان آزادی و یک ایران آزاد و دموکراتیک هستند. من از همهٔ شما حمایت میکنم».
این اظهارات تأکید میکند که آینده ایران باید بر پایه اصول آزادی، دموکراسی، و حاکمیت مردم ساخته شود.
تأثیر حمایت بینالمللی
نانسی میس، بهعنوان نمایندهای از یکی از احزاب قدرتمند آمریکا، از حمایت کشورش از آزادی و دموکراسی در ایران سخن گفت. این پیام، اهمیت نقش جامعه جهانی در حمایت از مبارزات مردم ایران را برجسته میکند. او با اشاره به تغییرات احتمالی در سیاست آمریکا پس از روی کار آمدن دولت جدید، وعده داد که حمایت از آزادی ایران اولویتی برای سیاست خارجی این کشور خواهد بود. این تعهد نشان میدهد که مقاومت ایران توانسته است با سختکوشی، مایهگذاری و نیز برافراشتن ارزشهای دموکراتیک و استقلالطلبانه خود، حمایتهایی ارزشمند کسب کند.
پیام اتحاد و همبستگی
نانسی میس در پایان سخنرانی خود از ضرورت اتحاد و همبستگی میان مبارزان آزادیخواه سخن گفت. او تأکید کرد که مبارزه برای آزادی و عدالت باید با شدت ادامه یابد و این مسیر نیازمند پایداری و عزم راسخ است. پیام او نه تنها برای مردم ایران، بلکه برای جامعه جهانی است که باید در برابر دیکتاتوری و سرکوب ایستادگی کنند.
«بیایید بهشدت بجنگیم و من خودم چند جنگ را دیدهام. ما باید بهشدت برای آزادی بجنگیم، باید بهشدت برای آزادگی بجنگیم و بهشدت برای مردم ایران بجنگیم».
0 نظرات